food4fun.sk

Zas a znova, rebarbora

Doma v kuchyni

04. 06. 2010



Myslela som si, že tento rok už z rebarbory piecť nebudem, ale keď som v časopise Chef Gurmán zhliadla tento oku príťažlivý koláčik, nedalo mi to a vedela som, že ho musím upiecť. Úroda zo záhrady už bola minutá, preto som sa musela po rebarboru vybrať do obchodu. Našťastie, v obchodnej sieti, ktorá má podľa mňa najširšiu ponuku čerstvej zeleniny a ovocia, som na ňu natrafila a doniesla si domov zopár pekných stoniek. Koláč je veľmi jednoduchý, rýchly a zašpiníte iba mixér, v ktorom sa pripravuje cesto. Jednoducho chutná rozlúčka s tohtoročnou rebarborovou sezónou.


Rebarborovo-mandľový koláč

(zdroj inšpirácie: časopis Chef Gurmán)

100 g olúpaných mandlí + hrsť na ozdobu
150 g polohrubej múky
150 g krupicového cukru
150 ml cmaru
2 vajíčka
100 g zmäknutého masla + na vymastenie formy
400 g rebarbory
4 lyžice medu
múku na vysypanie formy


Rúru predhrejeme na 180 °C. Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Mandle nasypeme do mixéra a rozmixujeme nadrobno. Pridáme múku, cukor, cmar a vajíčka a všetko opäť dobre premixujeme. Tekuté cesto nalejeme do formy a na 10 minút ho dáme zapiecť do rúry (aby potom uložená rebarbora neklesla na dno). Medzitým, ako sa cesto pečie, si pripravíme rebarboru. Ošúpeme ju a nakrájame na kúsky. Predpečené cesto vytiahneme z rúry. Uložíme naň očistenú rebarboru, pokvapkáme medom a posypeme plátkami, prípadne celými mandľami. Pečieme 35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a zľahka pocukrujeme práškovým cukrom.

Komentáre k článku

Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.