Ovocná koža je fasa vec. Registrujem ju už dlho - samozrejme zo zahraničia, i keď pred pár rokmi ju pár ľudí začalo "propagovať" aj u nás. Svoju prvú ovocnú kožu som vyrábala vlani. Najprv ma zasypala nadúroda marhúľ, neskôr, v auguste, aj poriadna úroda černíc. A tak popri vypekaniu koláčov, vareniu džemu, mrazeniu, prišlo aj na ovocnú kožu.
Ovocná koža je zdravá mlska, ovocie pretranformované do nezvyčajnej podoby. Môžete ju mať vždy so sebou ako prvú pomoc v prípade, keď vás nečakane prepadne chuť na sladké. Alebo si ju môžete vziať do prírody, na výlety, ako zdravý zdroj rýchlej energie a určite ju skúste pribaliť deťom do školy ako zdravú alternatívu k sladkostiam.
Tento rok prišlo na kožu už skôr, a to v podstate pri plodine, ktorá otvára zaváraciu sezónu - pri jahodách. Naše dvojročné jahody zarodili veľmi slušne, vyšlo aj na vypekanie, aj na džemovanie, a posledné už drobnejšie jahôdky som si vyčlenila aj na túto nezvyčajnú a zdravú dobrotu.