Tradičným ovocím v tomto dezerte sú jahody. Pokojne ich však môžete skombinovať s rebarborou, alebo použiť iba rebarboru (podusenú s cukrom), prípadne rôzne bobuľové ovocie. Podľa toho, čo práve dozrieva a čo zoženiete.
Eton mess
3 bielky
175 g krupicového cukru
(alebo hotové snehové pusinky, či snehový korpus)
500 g čerstvých jahôd
600 ml smotany na šľahanie
1 lyžica práškového cukru
Príprava snehových pusniek: Bielky ušľaháme do polotuha, potom pomaly prisypávame cukor a vyšľaháme do tuhej snehovej hmoty. Na plech vystlaný papierom kladieme lyžicou pusinky ďalej od seba a v rúre vyhriatej na 140 °C pečieme asi hodinu. Dávame pozor, aby pusinky nezačali hnednúť. Majú sa vysušiť, ale ostať biele (môje žiaľ neboli dokonale biele).
Príprava Eton mess: Polovicu jahôd rozmixujeme s cukrom na pyré, môžeme ho aj prepasírovať, aby nás v dezerte neotravovali jahodové zrniečka. Pusinky polámeme na kúsky a dáme do misy. Zvyšné jahody pokrájame a spolu s vyšľahanou šľahačkou pridáme k pusinkám. Zľahka premiešame. Túto zmes vrstvíme do pohárov striedavo s jahodovým pyré. Ozdobíme kúskami jahody a podrvenými pusinkami.