food4fun.sk

Leto bez bublaniny? Nemožné!

Doma v kuchyni

17. 06. 2012



Včera som sa vybrala do záhrady primárne po bylinky a prípadne ešte aj po nejakú tú jahodu. Chodiac po záhrade som si všimla, že už dozrievajú aj maliny, a tak som nelenila a k jahodám som naoberala aj prvé tohtoročné maliny. Večer som si listovala anglický food časopis a tematicky mi do oka padol recept na "scones" s malinami. Všetky ingrediencie boli doma, ráno som ich vyložila na pracovnú dosku, ale zrazu sa mi zažiadalo niečo tradičné, slovenské a hlavne jednoduché na prípravu - obyčajná bublanina! A vari je naša bublanina horšia? Nie je... šťavnatá, voňavá, plná letného ovocia, a hlavne, rýchla a jednoduchá. Čo viac si priať, keď chcete v týchto horúčavách zredukovať pobyt v kuchyni na minimum?

Bublanina s letným ovocím


4 veľké vajíčka
150 g bieleho krupicového cukru
50 g prírodného cukru
250 ml smotany na šľahanie
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
zmes čerstvého bobuľového ovocia (jahody, maliny, prípadne iné)
tuk a hrubá múka na plech
práškový cukor na pocukrovanie



Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vajíčka a cukor vyšľaháme do svetlej peny, potom pridáme šľahačku. Na záver zašľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nadýchané svetlé cesto vylejeme na pripravený plech. Drobné ovocie obalíme v múke a posypeme ním koláč. Vložíme do rúry a pečieme 20 - 25 minút, kým špajľa nie je pri teste prepečenia suchá a povrh nie je sfarbený zľahka dozlatista. Vyberieme a necháme vychladnúť, potom posypeme práškovým cukrom.

Tip: Ak ovocie obalíte v múke, neklesne na dno plechu a nerozmočí spodok koláča, ale ostane pekne v ceste.

Komentáre k článku

Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.